The Antarctic XXI offers you an optimal Antarctic experience in a very comfortable way in less time! You’ll fly from Punta Arenas (Chile) to King George Island. It not only saves time, the flight over Terra del Fuego, Patagonia and the Drake Passage is a stunning extra experience! When you arrive on Antarctica you’ll take a zodiac to your ship, ‘Ocean Nova’, which was built in Denmark in 1992. This ship has a capacity of 62 passengers. The huts, just like the rest of the amenities, offer you every comfort without losing the expedition feel. 

 • Antarctic XXI, Antarctica
  Antarctic XXI, Antarctica

 • Antarctic XXI, Antarctica
  Antarctic XXI, Antarctica

 • Antarctic XXI, Antarctica
  Antarctic XXI, Antarctica

 • Antarctic XXI, Antarctica
  Antarctic XXI, Antarctica

 • Cabin aboard of Ocean Nova
  Cabin aboard of Ocean Nova

 • Antarctic XXI, Antarctica
  Antarctic XXI, Antarctica

 • Sea kayakking
  Sea kayakking

 • Snowshoeing
  Snowshoeing

 • VIDEO

  Antarctica XXI

U vliegt vanuit Punta Arenas in Chili, met een BAE 146 geproduceerd in het Verenigd Koninkrijk door British Aerospace (later onderdeel van BAE Systems), naar King George Island. Het bespaart niet alleen tijd, de vlucht over Vuurland, Kaap Hoorn en de Drakepassage is een schitterende additionele ervaring!
Het vliegtuig is, met hoge vleugels en een korte start- en landingsbaan, bijzonder geschikt voor deze bestemming.

 • Model vliegtuig: BAE 146-200
 • Motoren: 4 turbofans Honeywell ALF 502R-5
 • Capaciteit: 70 passagiers
 • Lengte: 28,55 meter
 • Spanwijdte: 26,34 m
 • Cruise snelheid: 750 km/uur 
 • Service hoogte: 9.500 meter


Uw Antarctische avontuur begint bij het verlaten van het vliegtuig, wanneer u de heldere Antarctische lucht voor het eerst inademt. Een zodiac brengt u naar uw schip 'Ocean Nova' of 'Sea Explorer', afhankelijk van de expeditie welke u kiest. De zogenaamde Classic Expeditie is 8 dagen/7 nachten*. Er is een lange Circle Air-Cruise van 10 dagen/ 9 nachten*. of u kunt kiezen voor de Express variant van slechts 6 dagen/ 5 nachten*.

* vanaf vertrek Punta Arenas, Chili

M/V Ocean Nova

De Ocean Nova is een modern en comfortabel expeditie schip, gebouwd in Denemarken in 1992. In 2006 werd het schip grondig gerenoveerd, met de jaarlijkse upgrades en verbeteringen én de ijs versterkte romp is dit schip bij uitstek geschikt voor Antarctica expedities. 
Ocean Nova heeft plaats voor 68 passagiers in drie soorten hutten; 1-persoons, 2-persoons en 3-persoons hutten. Goed om te weten, bij de 1- en 3-persoons hutten zijn dit niet altijd lage bedden. Alle hutten hebben een eigen badkamer. Naast een mooie observatie lounge en een presentatieruimte heeft de Ocean Nova ook een ruime eetzaal, een bar, een bibliotheek, een kleine fitnessruimte en een ziekenboeg. Het schip beschikt over een vloot van 7 Zodiac boten.

Aantal bemanningsleden: 38
Maximaal aantal passagiers: 68
Reddingsboten: 2, volledig afgesloten met een capaciteit van 90
Lengte: 73 meter
Breedte: 11 meter
Diepgang: 3,7 meter
Voortstuwing: motoren 2.000 pk
ICE klasse: 1B, EO (Hull Ice 1A)
Cruising snelheid: 12 knopen in open water

M/V Hebridean Sky (voorheen Sea Explorer)

Meer weten over de Hebridean Sky?

U vaart langs prachtige met ijs bedekte fjorden en tussen spectaculaire ijsbergen, terwijl u geniet van het gezelschap van zeevogels, pinguïns, zeehonden en walvissen. Meerdere malen per dag gaat u van boord en brengt de zodiac u naar de, voor het schip, ontoegankelijke gebieden.
Professionele gidsen, met een enorme passie voor Antarctica, geven boeiende lezingen aan boord van het schip en aan wal laten zij u kennis maken met de historie en de vele wonderen van de Antarctische flora en fauna.
De lounge aan boord van het schip geeft u een spectaculair uitzicht, waar u kunt nagenieten van uw activiteiten van de dag onder het genot van een goede maaltijd en een lekker glas wijn. 

Extra activiteiten
Extra activiteiten welke mogelijk zijn (vooraf gereserveerd!!) tijdens enkele van de expedities, zijn; zee kayakken (alleen voor ervaren passagiers) of langlaufen.

Wij adviseren u graag! Neem contact op met onze reisspecialist en wij stellen, geheel vrijblijvend, een maatwerk reis voor u samen.

 

 

Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier