Na kennis gemaakt te hebben met Sapa Pana Travel op de Beurs voor bijzondere reizen in Breda zaten we nog geen 2 weken later aan tafel bij Johan op kantoor. We hoefden er niet lang over na te denken, we waren overtuigd en het reisvoorstel dat we kort daarna kregen was meteen goed. Het werd een rondreis met auto door Patagonië. Van Puerto Montt, via het merengebied en de Carretera Austral, naar Puerto Natales. Als afsluiter een cruise op de Skorpios III door de zuidelijke ijsvelden. 

 • Skorpius cruise door de fjorden en langs gletsjers in Chili
  Skorpius cruise door de fjorden en langs gletsjers in Chili

 • Carretera Austral
  Carretera Austral

 • Carretera Austral
  Carretera Austral

 • Skorpius cruise
  Skorpius cruise

Na lang wachten was het eindelijk zover, we vlogen naar Santiago. De ontvangst door de lokaal agent was uitstekend, zo kregen we meteen de nodige informatie en tips voor leuke restaurantjes. 

De dag erna vlogen we door naar Puerto Montt. Onze roadtrip kon beginnen! Het was een aaneenschakeling van hoogtepunten. Van het bezoeken van de watervallen van Petrohue, tot aan de wandeling op de Osorno vulkaan. We konden relaxen in de warmwaterbronnen bij de Puyuhuapi Lodge & Spa en brachten een bezoek aan de marmergrotten bij Puerto Tranquillo. We genoten van het aanzicht van de Perito Moreno gletsjer en reden rond in Torres del Paine. Tot slot gingen we aan boord van de Skorpios cruise die ons meenam door het Chileense fjorden en gletsjer landschap. 

De natuur is echt overal schitterend. De overnachtingen waren in zeer goede hotels en lodges. Een goede mix van locaties in het centrum en in ‘the middle of nowhere’. De mensen zijn erg vriendelijk. Zo kregen we onderweg nog de nodige tips van plaatsen die we echt niet over mochten slaan. Anders waren we bijvoorbeeld bij Chile Chico meteen de grens overgegaan naar Argentinië in plaats van eerst nog de supermooie route te rijden naar Lago Jeinimeni. Helaas hadden we daar niet zoveel tijd, maar de route maakte het zeer de moeite waard. 

Het zelf rijden in Patagonië is zeer goed te doen en voor we het wisten konden we de huurauto alweer inleveren in Puerto Natales. Daar zijn we aan boord gegaan van de Skorpios III voor een 4-daagse cruise door fjorden en langs gletsjers. Het was heel bijzonder om al die gletsjers te kunnen zien waar je op geen enkele andere manier kan komen dan met deze boot. En waar je ook moet overstappen op een ijsbreker om door al dat ijs heen te kunnen varen om bepaalde gletsjers te kunnen zien. Dit was de perfecte afsluiter van onze reis door het zuiden van Chili en Argentinië. 

Het was een reis om nooit te vergeten. Dankzij Sapa Pana Travel was alles perfect geregeld. We hebben genoten!