Waar het toerisme in de rest van Colombia een vlucht heeft genomen, is de regio Los Llanos nog onontdekt. Een bezoek aan dit afgelegen gebied zorgt voor een ervaring die u niet snel zult vergeten.

 • Paardrijden op het platteland van Los Llanos
  Paardrijden op het platteland van Los Llanos

 • Een echte Llanero temt een wild paard
  Een echte Llanero temt een wild paard

 • Los Llanos in Colombia
  Los Llanos in Colombia

 • Johan in Los Llanos
  Johan in Los Llanos

Ontdek het Colombiaanse boerenlandleven

Los Llanos is een uitgestrekt natuurgebied dat wordt gedeeld door Colombia en Venezuela. De eindeloze graslanden liggen ingeklemd tussen de Andes in het noordwesten en het Amazone bassin in het zuidoosten. Dit desolate landschap is het terrein van de Llaneros. Deze cowboys leven hier op traditionele boerderijen, genaamd Hato's en houden hier hun vee. Wilt u kennis maken met het boeren leven van Colombia? Dan is het een absolute aanrader om te verblijven op een dergelijke Hato. Een overnachting is eenvoudig, maar u wordt uiterst gastvrij ontvangen door het vriendelijk personeel die ervoor zorgt dat u niets tekort komt. Wilt u liever niets aan comfort inleveren, dan kunt u ook overnachten in het nieuwe Corocora Camp.

Stap op een van de paarden en ontdek samen met deze Llaneros het Colombiaanse boerenlandleven. Ontdek de dieren die hier leven tijdens een Colombiaanse safari of ga mee op zoek naar de diverse vogelsoorten van de regio zoals, de rode ibis, de kapreiger en de kleine holenuil. Het gebied is verstoken van moderne communicatie. Geniet dan ook van de heerlijke rust die over u heen komt. Geniet van de omgeving, de natuur, de dieren en de planten zonder afgeleid te worden door materialistische zaken en de ontelbare prikkels die in het moderne leven van alledag op u afkomen. 

Beste reisperiode voor Los Llanos

Bij een bezoek aan Los Llanos dient u er rekening mee te houden dat dit gebied ruwweg twee seizoenen kent. De droge periode loopt van december tot ongeveer half maart. De rest van het jaar geldt als regenperiode, waarbij het de maand augustus meestal wat droger is dan de rest van de regentijd. Het gehele jaar door ligt temperatuur overdag rond de dertig graden Celsius waarbij het kwik in de nacht vrijwel nooit onder de twintig graden zakt. In de droge periode is er wat meer kans op het spotten van dieren, omdat het leven zich concentreert in en rondom de overgebleven waterbronnen. In de regenperiode wordt het landschap gedomineerd door een enorm palet aan vele tinten groen en staat alles in bloei. Ook in de regenperiode is het zien van dieren gegarandeerd. 

Los Llanos tijdens uw rondreis bezoeken?

Johan, eigenaar van Sapa Pana Travel, heeft deze indrukwekkende regio in de zomer van 2018 bezocht en adviseert u met plezier over de beste route, reisperiode en accommodatie. Wilt u graag op rondreis door Colombia en wilt u eveneens de regio Los Llanos bezoeken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Met plezier stellen we een volledig op maat samengestelde rondreis door Colombia voor u samen.

 • Colombia - Tatacoa

  Our trip through Colombia was great!

  Dear Johan and employees of Sapa Pana Travel, we want to thank you very much for organising our trip through Colombia.

  Read more
 • San Agustin

  Een geslaagde en gevarieerde reis door Colombia

  Colombia is een absolute aanrader voor wie van Zuid-Amerika houdt!

  Read more
 • What a magnificent adventure this trip!

  Soon more...

  Read more
 • Load more...
 • Genoten van Colombia

  Ontzettend genoten van Colombia

  Met z’n drieën hebben we een prachtige reis door Colombia gemaakt. We hebben drie fantastische weken beleefd en een enorme diversiteit aan natuur en cultuur gezien. 

  Read more
 • Great planning and expertise of Johan and his team!

  Soon more...

  Read more
 • We enjoyed a carefree journey by car through beautiful South America!

  Soon more...

  Read more
 • Streetart Colombia

  Een bijzondere reis door Colombia!

  De ontmoeting na 35 jaar met mijn geboorteland Colombia is dankzij Sapa Pana Travel een geweldige en heel bijzondere reis geworden.

  Read more
 • © Hartman

  We are both of the opinion that this fantastic organized trip was a very special experience ...

  During the trip we received from among said customers; 2 very satisfied travelers from Pereira in Colombia, the cordial greetings. The planned trip has so far been very successful. Easter week in …

  Read more
 • Of the 6 countries we visited with the Panamericana Road trip, Colombia has surprised me the most. By far!

  Colombia is dangerous. It’s corrupt. You’ll get robbed at every street corner. Both young and old are involved with the cocaine trade and you have to fear for your life in the slums. Drug …

  Read more
 • © van Son

  If we want to visit South America, we always end up that Sapa Pana Travel organises this....

  Soon more

  Read more
 • With our Volvo we drove 10.000 miles through South America.

  Soon more...

  Read more
 • Colombia

  Culture, nature and adventure in Colombia

  Dear team of Sapa Pana Travel, what a great - completely custom made - and memorable trip you made for our family!

  Read more
 • Nearly 10.000 miles together in a car; laugh , cry and comfort each other, but mostly enjoying to the fullest!

  Soon more...

  Read more