Al jaren hadden wij het plan om een reis te maken naar Baja California in Mexico. We wilden graag de walvissen spotten, door de woestijn rijden en leuke plaatsen bezoeken. Zo zijn we op zoek gegaan naar een reisorganisatie die dit voor ons kon realiseren en kwamen we uit bij Sapa Pana Travel. We kenden de organisatie nog niet, maar vanaf het eerste tot het laatste contact zijn we zeer tevreden.

  • Aafje en Karel in Baja California, Mexico
    Aafje en Karel in Baja California, Mexico

  • Een droom die in vervulling ging
    Een droom die in vervulling ging

Uiteindelijk heeft Sapa Pana Travel op basis van onze wensen een reis voorgesteld. Met eigen huurauto hebben we door de omgeving van Baja California gereden. We hebben de leuke plaatsjes bezocht en uiteindelijk meerdere tochten naar de walvissen kunnen maken. Op verschillende plekken op het schiereiland zijn namelijk verschillende walvissoorten te zien en daarmee heeft Sapa Pana Travel goed rekening gehouden. We hebben ze allemaal gezien. 

Tijdens een tocht kwam een moeder met kalf naast de boot en konden we deze grote dieren zelfs aanraken; een ongelooflijke ervaring. Daarnaast zagen we tijdens de trips ook dolfijnen, roggen die boven het water uit sprongen, pelikanen, fregatvogels, blauwvoet Jan-van-Genten, visarenden en nog heel veel meer. Op de excursies was een goede gids aanwezig. Ze was biologe en sprak goed Engels; zo hebben we veel geleerd over de flora en fauna van dit deel van Mexico. Met deze gids zijn we ook een dag gaan snorkelen waarbij we prachtige vissen zagen, maar ook zeeleeuwen die vlak langs ons zwommen. 

We sliepen in prachtige, comfortabele, kleine hotels die we zelf nooit hadden kunnen vinden. De reisafstanden waren prima te doen en we hadden overal voldoende tijd om het plaatsje en de omgeving te verkennen. Ook hebben we Hotel California bezocht, dat misschien een inspiratiebron was voor de song van The Eagles. Kortom een geweldige reis!